Hypotheekverzekering

Er kunnen zich onverwachte zaken voordoen die van invloed zijn op je hypotheek. Doordat je een hypotheek afsluit voor 30 jaar is het mogelijk dat er in de tussentijd iets voordoet waarop je niet gerekend hebt. Zo kun je bijvoorbeeld arbeidsongeschikt raken waardoor je jaarinkomen daalt. als je hier geen rekening mee houdt kan het moeilijk worden om te blijven voldoen aan de betaling van de hypotheek. Gelukkig kun je je tegen deze risico’s verzekeren.

Het risico tegen de kosten
Wanneer je het risico van werkloosheid tegenover de kosten zet, is het dan het risico waard? Veel personen zullen volmondig nee zeggen maar toch is dit iets om over na te denken. als je verwacht dat je een vermogen hebt opgebouwd tijdens de looptijd van de hypotheek is het risico dat je in de problemen komt als je jaarinkomen daalt kleiner.

Dubbel verzekeren
Wat vaak voorkomt is dat personen dubbel verzekerd zijn doordat ze niet goed voorbereid de hypotheek afsluiten. Ben je al verzekerd bent tegen overlijden of arbeidsongeschiktheid? Neem dan de papieren mee naar het gesprek met de hypotheek hypotheekadviseur. Dit kun je mee laten nemen in het advies over hypotheken.

Verzekeringen vergelijken
Je hoeft je niet te verzekeren bij dezelfde partij waar je de hypotheekverstrekker. Je kunt verschillende verzekeringen vergelijken om te kijken welke het voordeligst is. Je kunt zo ook de voorwaarden vergelijken. Naast de verzekeringen die je hypotheek hypotheekadviseur voorstelt kun je tevens online hypotheek offertes aanvragen. Je hoeft niet te kiezen voor deze verzekeringen maar dan heb je wel een uitstekend beeld van je hypotheek hypotheekadviseur.