Maximale hypotheek

Hypotheek berekenen? Als u voornemens bent om een hypotheek af te sluiten dan wilt u zeker ook weten wat het bedrag is dat u maximaal aan hypotheek kunt krijgen. Iedereen wil immers weten; “Hoeveel is mijn maximale hypotheek?“ Het antwoord op deze vraag kunt u vinden op het internet waarbij u een toenadering krijgt van het maximale leenbedrag. De berekening van de hypotheek is een schatting want de informatie nodig voor het berekenen van de maximale hypotheek verandert iedere dag.

Maximale hypotheek laten berekenen door adviseur
Helaas zijn deze hypotheek rekenmethodes soms niet waarheidsgetrouw. Een hypotheekadviseur kan het veel beter uitrekenen, gericht op uw persoonlijke financiële situatie. U kunt het natuurlijk ook altijd bij de huis navragen. Dat is voor velen de makkelijkste oplossing om te weten hoeveel men kan lenen. Het bedrag dat u aan hypotheek kunt krijgen is van meerdere factoren afhankelijk waardoor alleen de hypotheekadviseur dit exact kan berekenen. De hypotheekadviseur kan van uw financiële plaatje een overzicht maken.

Welk inkomen telt mee voor de berekening?
Wanneer u samen met de hypotheekadviseur gaat bepalen wat het maximale leenbedrag voor een woning is dan is het verstandiger om alleen uw vaste inkomen en die van uw partner mee te tellen. Zorg er voor dat de hypotheek niet te hoog gegrepen is in het geval één van beide inkomens wegvalt. Dan blijft er immers maar één inkomen over waar de hypotheek van moet worden betaald. De lasten zijn dan wellicht te hoog voor u of uw partner alleen. Alleen als er onderzoek is gedaan naar uw financiële situatie kan een hypotheek verstrekt worden.