Vraagprijs woning

Als u eindelijk de woning van uw dromen hebt gevonden dan wordt het spannend; er moet onderhandeld worden. Niet alleen over de vraagprijs van de woning maar ook over alle aanvullende voorwaarden. U wilt de woning het liefst meteen hebben en er in trekken maar zo snel gaat het niet. Er komt veel bij kijken maar aan de andere kant is dat ook wel nodig. Het gaat immers om veel geld. De vraagprijs is een indicatie maar meer ook niet. U kunt het veel goedkoper krijgen maar misschien ook voor geen dubbeltje minder.

Hoge vraagprijs
Een hoge vraagprijs wordt meestal gekozen door mensen die geen haast hebben om de woning te verkopen. Een verstandige keuze omdat het nu eenmaal het meeste oplevert. Men wacht rustig af tot er iemand heel dicht bij de vraagprijs biedt en anders wordt de woning niet verkocht. Als het een woning is die gewild is en het aanbod om de markt laag is dan is dit de beste optie.

Lage verkoopprijs
Een lage verkoopprijs wordt gekozen door verkopers die de woning zo snel mogelijk willen verkopen. Soms zijn de verkopers bereid om een nog lager bod dan de lage vraagprijs te accepteren. Als men met dubbele maandlasten zit door de aankoop van een andere woning dan wil men er zo snel mogelijk vanaf. Dubbele maandlasten kunnen hoger uitvallen dan verlies maken op een woning.

Koopprijs woning
De koopprijs van een woning ligt meestal een paar procent beneden de vraagprijs van de woning. Het soort woning is ook belangrijk. Statistisch gezien is het verschil tussen de vraag- en koopprijs bij een appartement heel klein waar het bij een duurder vrijstaande woning heel groot is. Staar u dus niet blind op een vraagprijs maar maak een bod op de woning van wat u er voor over hebt. De verkoper stelt ook de vraagprijs is met een marge bovenop het bedrag waarvoor de woning verkocht mag worden.